INTERVJU: Skal fjerne unødig dobbelrapportering innen 2-3 år

Innen 2-3 år vil norske bedrifter slippe mye av den tidkrevende dobbelrapporteringen man opplever i dag. Det konstaterer Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen under et intervju med dinbedrift.no. Video nederst i saken

Les også: Regjeringen med 39 tiltak for vekst i handelsnæringen

I dag må bedrifter og næringsdrivende rapportere inn en lang rekke opplysninger flere ganger til forskjellige etater og registre. Det skal det snart bli slutt på, ifølge ministeren.

– En liten bedrift skal slippe å levere inn samme informasjon gang på gang

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen

– Vi skal klare å komme et langt stykke på vei for at en liten bedrift skal slippe å levere inn samme informasjon gang på gang. Det er vi i det offentlige som må dele informasjonen slik at vi ikke ber virksomhetene om å sende det inn igjen og igjen, sier Isaksen til dinbedrift.no

Forskjell

Tiltakene er en del av Regjeringens forenklingsprosjekt og Isaksen tror norske bedrifter vil merke en stor forskjell i løpet av bare noen få år.

– Noe av dette kan nok komme på plass ganske kjapt, men dette er datasystemer som må bygges opp. Men i løpet av 2-3 år så skal vi være der at det merkes at det har skjedd en forskjell, sier Isaksen.

Les også: Bruker 5 milliarder på gründer-forsking

Geriljagruppe

Regjeringen har tidligere lansert forenklingsplaner for inneværende stortingsperiode som skal spare norske bedrifter for 10 milliarder kroner. Dette kommer på toppen av besparelser på 15 milliarder i forrige stortingsperiode.- Vi har en geriljagruppe i departementet og deres jobb er å oppsøke unødvendig byråkrati, finne ut hvor regelverket er dårlig og så foreslå å fjerne det. Det gjør vi fortløpende, sier Isaksen.

Share your love
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on mix
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on vk
Share on stumbleupon
Share on xing

Legg igjen en kommentar