Regjeringen vil i fredag offentliggjøre en ny tiltakspakke for gründere og vekstbedrifter på nærmere 5 milliarder kroner. Det opplyser TV2 torsdag kveld og viser til kilder.  

PS: Listen som TV2 og DN har publisert finner du nederst i saken!

Rundt halvparten av pakken som lanseres fredag vil gå til styrking av tilskudd til gründere og vekstbedrifter. Nederst i saken finner du en liste over tiltakene.

Puslete

Administrerende direktør i SMB Norge, Olaf Thommessen, er skuffet over innholdet i pakken og mener den har store mangler.

Les også: Ryggraden er i ferd med å brekke!

– Dette fremstår som puslete og lite målrettet. Man velger å bruke 100 milliarder på bankene slik at de skal låne penger til de store bedriftene. Vi står i fare for å miste et helt økosystem av nyoppstartede bedrifter. Dette er i beste fall en start, men langt ifra tilstrekkelig, sier Thommessen.

“Dette fremstår som puslete og lite målrettet”

– Olaf Thommessen

Opsjonsbeskatning

SMB Norge-sjefen mener at tiltakspakken er et godt bilde på at Regjeringen enda ikke har forstått det hele og fulle alvoret for gründerbedriftene.

Olaf Thommessen, SMB Norge

– Vi er veldig skuffet over at det ikke kommer noe endringer i opsjonsbeskatningen, som ville gjort at oppstartsbedrifter kunne beholde ansatte ved å betale dem aksjer. I tillegg burde Kapitalfunnordningen utvides så det ble mer attraktiv å investere i oppstartsbedrifter, understreker Thommessen.

Les også: Fare for konkurs i 4 av 10 småbedrifter

KompetanseFUNN

Thommessen peker også på at pakken mangler løsninger som åpner for at ansatte i oppstartsbedrifter skal kunne arbeide med utvikling og innovasjons, selv om de er permittert.

– Dette vil være viktig for de mange bedriftene som må holde hjulene i gang. Vi har også spilt inn, uten å ha blitt hørt, en kompetanseFUNN-ordning der ansatte får støtte til å bruke tiden på kompetanseheving i permisjonstiden. Vi hadde forventet mer, og forventer mer i tiden frem mot revidert nasjonalbudsjett, understreker Thommessen.

Les også: Risikerer å miste en generasjon av gründerbedrifter

I følge lekkasjene i TV2 og DN så er dette innholdet i pakken:

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge