Oslos byrådsleder Raymond Johansen sier til NTB at han tror at små bedrifter ikke følger karantenereglene godt nok for arbeidskraft som kommer fra utlandet. Det reagerer SMB Norge-sjef Olaf Thommessen sterkt på.

Les også: Søke kompensasjon? Dette bør du forberede nå!

Byrådsleder Raymond Johansen (Foto: Oslo Kommune)

– Nå skal jeg være veldig ærlig: Jeg tror vi skal være såpass realistiske at det nok er små bedrifter som ikke i detalj følger disse karantenereglene, ikke har de ressurser antakelig til å gjøre det, sier byrådslederen.

Kjenner seg ikke igjen

I følge NTB kom byrådslederen med den krasse anklagen på torsdagens koronapressekonferanse om jula. Der sa han at han har god grunn til å tro at små bedrifter ikke følger karantenereglene, og varslet at byrådet vil komme tilbake og forklare seg i detalj om denne bekymringen.

– Hvor i all verden har han fått det fra? Det kjenner vi oss overhodet ikke igjen i, sier Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge, interesseorganisasjonen for små og mellomstore bedrifter, sier Olaf Thommessen, også han til NTB.

Les også: Nybø ber bedrifter starte forberedelsene nå

Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge

Ødeleggende og fordummende

– Med mindre Raymond kan legge fram noen grunnleggende bevis for den type påstander, så ville jeg ha holdt meg for god for å legge skylden på ryggraden i norsk næringsliv, som gjør så godt de kan for å holde samfunnshjulene i gang, med nasjonale og lokale pålegg og ulik grad av forvirring, sier Thommessen.

Han karakteriserer Johansens anklage på følgende vis:

– Den type påstander er bare ødeleggende og fordummende. Man skal være ekstremt forsiktige med påstander mot hverdagsnæringslivet i den situasjonen vi er i nå, sier Thommessen.

SMB Norge-sjefen understreker at hans organisasjon ikke har noen holdepunkter for å si at de små bedriftene ikke følger karantenereglene. Han ber Johansen forklare seg i detalj om hva som ligger bak anklagen.

– Blant de siste i Norge som skal beskyldes for ikke å ta smittevernet på alvor, og være grunnlaget for smitten, er småbedriftene, som virkelig gjør sitt ytterste for å holde hjulene i gang, sier Thommessen.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge

Legg igjen en kommentar