[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Arbeidsgivers lønnsplikt ved permittering reduseres fra 1. juli 2015. Og dagpengeperioden for permitterte arbeidstakere forlenges.

 
Endelig blir permittering igjen et aktuelt virkemiddel for små- og mellomstore bedrifter som trenger å komme gjennom en vanskelig periode. Dette er en betimelig regelendring gjør arbeidsgivers kostnad ved permittering mer til å leve med sier senioradvokat Morten Bjerkhaug i Bedriftsforbundet.
Fra 1. juli 2015 reduseres antallet dager arbeidsgiver har lønnsplikt, etter at permitteringen har trådt i kraft, fra 20 dager til 10 dager.
I tillegg endres dagpengereglene slik at permitterte arbeidstakere kan få dagpenger ved permittering i inntil 30 uker, mot dagens 26 uker (i løpet av en 18 måneders periode). Dette bringer reglene tilbake til et tidligere nivå, og er nødvendige virkemidler for å hindre at bedrifter mister arbeidskraft i vanskelige perioder. Slik reglen har vært de siste årene har oppsigelse vært et vel så aktuelt virkemiddel for bedrifter som har vært i en vanskelig periode, men nå blir permittering mer aktuelt igjen.
Bjerkhaug sier Bedriftsforbundet er glade for endringen men mener at regjeringen burde vurdert å gå tilbake til nivået ved den økonomiske krisen i 2009, da arbeidsgivers lønnsplikt ble redusert til 5 dager og bedriftene kunne permittere uten lønn i inntil 42 uker.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Share your love
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on mix
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on vk
Share on stumbleupon
Share on xing

Legg igjen en kommentar