Nær halvparten av norske bedrifter mener at de økonomiske krisetiltakene som har blitt vedtatt til nå, ikke har bidratt positivt for deres bedrift. Det viser en fersk undersøkelse som er gjennomført blant SMB Norges medlemsbedrifter denne uken.

For andre uke på rad har SMB Norge bedt sine medlemsbedrifter om å vurdere effekten av corona-utbruddet på sin bedrift. Svarene viser fortsatt en betydelig konkursfare blant hele 4 av 10 bedrifter. Undersøkelsen han lastes ned i sin helhet nederst i saken.

Les også: Fare for konkurs i 4 av 10 småbedrifter

Urovekkende

Olaf Thommessen, SMB Norge

Samtidig forteller halvparten av bedriftene (47%) at de omfattende tiltakene som regjering og Stortinget har vedtatt, ikke har bidratt positivt for deres bedrift.

– Dette er svært urovekkende tall som viser at det fortsatt er stor bekymring i selve ryggraden av norsk næringsliv. For at den ikke skal brekke må ytterligere tiltak på plass så fort som mulig, sier Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge.

– Skatte- og avgiftslettelser må fortsette. I tillegg må bedriftenes faste kostnader kompenseres når markedet bortfaller over natten som følge av pandemien, understreker Thommessen.

Les også: Vi risikerer å miste en generasjon av gründerbedrifter

Nye tiltak

SMB Norge har nå en daglig dialog med beslutningstakerne, og Thommessen føler seg trygg på at det allerede denne uken vil bli lagt frem nye tiltak som kan bidra til økt optimisme blant de små og mellomstore bedriftene.

– Lyset i mørket er at vi nå opplever at absolutt alle tar denne situasjonen på største alvor, og at viljen til å få på plass gode løsninger er stor.

– SMB Norge har alltid kjempet for hverdagsnæringslivet, men den kampen har aldri vært viktigere enn akkurat nå. Vi har rett og slett ikke råd til å miste den viktigste driveren i norsk økonomi, konstaterer SMB Norge-sjefen.

Les også: Skatteetaten fjerner tvangsmulkt

 

HOVEDFUNN FRA UNDERSØKELSEN

Usikkert anslag på konkurser i SMB bedriftene:

 KORT OM UNDERSØKELSEN

Hele undersøkelsen kan lastes ned her:

UNDERSØKELSE NUMMER 2 – mars 2020

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge