Forslaget er en del av SMB Norges innspill til justisdepartementet etter at regjeringen nylig foreslo å forenkle gjeldende regler for å begrense antall konkurser i kjølvannet av coronakrisen.

Les også: Hver femte bedriftseier har vurdert å gi seg pga corona

Jørund Rytman, SMB Norge

– Vi ser at det er flere enn bare advokatene som vil være i stand til å gjøre en god jobb ved rekonstruksjoner. Etter vår mening vil både autoriserte regnskapsførere og jurister i mange tilfeller være like godt kvalifisert, sier Jørund Rytman, som er leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge.

– I tillegg har disse noe lavere timepris enn advokater, så det kan være en del penger å spare på dette for både bedriftene og samfunnet for øvrig, legger han til.

Lønne seg

Rekonstruksjonsforhandlinger kan være en både kostbar og krevende prosess for små bedrifter. I sitt innspill til departementet argumenterer SMB Norge for at det offentlige bør dekke deler av rettsgebyret og kostnader ved en rådgiver oppnevnt av tingretten.

Les også: Krisen i hverdagsnæringslivet er langt fra over

– Det er ikke noen god samfunnsøkonomi at et selskap går konkurs. Det offentliges kostnader for en bobestyrer ved en slik prosess vil ganske fort komme på over 50.000 kroner. I tillegg kommer ringvirkninger av en konkurs som ofte innebærer arbeidsløshet og store tap hos leverandør og kunder.

– Hvis man heller kan bruke disse midlene til å hjelpe bedriftene med en rekonstruksjon og på den måten unngå konkurs så vil det lønne seg i lengden, sier Rytman.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge

[better-ads type=”banner” banner=”18255″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”0″ lazy-load=”enable”][/better-ads]

 

Share your love
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on mix
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on vk
Share on stumbleupon
Share on xing